Matbröd
Vårt matbröd!
Allt vårt matbröd bakas utifrån egna skapade recept som bara innehåller naturliga råvaror. Varje brödsort har tydligt deklarerade råvaror.
Vi bakar naturligt utan ägg, mjölk & soja – inga onödiga allergener. I vår interna process att skapa bra matbröd har vi nu även tagit bort sesamfrö som vi ser som en onödig allergen att beströ vårt bröd med.
Brödsorter i kategorin ”Matbröd”
Rättvikslimpa
Skivad
Ingredienser; VETEMJÖL, vatten, siktat RÅGMJÖL, sirap, fullkornsmjöl av VETE o RÅG, jäst, RÅGskållning, VETEGLUTEN, salt, rapsolja, VETE-stärkelse, druvsocker, surdeg av VETE,socker.
Formfranska skivad
Ingredienser; VETEMJÖL, vatten, jäst, VETEGLUTEN, salt, rapsolja, dextros, rapsolja, MALTMJÖL (KORN).
Knallhatt
Skivad
Ingredienser; VETEMJÖL, vatten, fullkornsmjöl av VETE och RÅG, sirap, siktat RÅGMJÖL, jäst, VETEGLUTEN, surdeg av RÅG och VETE, salt, rapsolja, LINFRÖ, solroskärnor, VETEgroddar, RÅGmalt, VETE-stärkelse, druvsocker, socker.
Långfranska
Ingredienser; VETEMJÖL, vatten, jäst, VETEGLUTEN, salt, rapsolja, dextros, MALTMJÖL (KORN). Beströdd med vallmofrö.
Gärdebykaka 2‑pack
Ingredienser; VETEMJÖL, vatten, siktat RÅGMJÖL, sirap, jäst, rapsolja, VETEGLUTEN, salt, kryddor (anis,fänkål), VETEstärkelse, druvsocker.
Rotfruktsbröd skivad
Ingredienser; VETEMJÖL, vatten, fullkornsmjöl av RÅG, jäst, sirap, RÅGskållning, RÅGMJÖL, VETEGLUTEN, torkad rödbeta, rapsolja, torkad morot, salt, socker, MALTMJÖL (VETE), surdegspulver av RÅG, torkad palsternacka, torkad potatis, dextros, MALTMJÖL (KORN).
Kärnfull skivad
Ingredienser; Vatten, VETEMJÖL, fullkornsmjöl av VETE och RÅG ,klippta RÅGkärnor, solroskärnor, sirap, siktat RÅGMJÖL, VETEGLUTEN, LINFRÖ, RÅGmalt, socker, surdeg av RÅG, salt, rapsolja, RÅGkli, druvsocker, VETEstärkelse.
Bygdebröd
Skivat & osötat
Ingredienser; VETEMJÖL, vatten, RÅGMJÖL, solroskärnor, jäst, VETEGLUTEN, rapsolja, siktat RÅGMJÖL, surdeg av VETE och RÅG, salt, druvsocker.